به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان- محمد خیاطی مدیر کل تامین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان در نشست شورای راهبردی شرکای اجتماعی، اظهار داشت: بیش از ۳ میلیون و ۳۴۵ هزار نفر در استان زندگی می کنند و در حال حاضر، حدود ۸۲۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات بیمهای و درمانی سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند که شامل ۲۳۰ هزار بیمهشده فعال و نزدیک به ۵۹ هزار مستمریبگیر اصلی است. این رقم با احتساب افراد تبعی آنها، به بیش از 820 هزار نفر میرسد.
وی با تأکید بر پایین بودن نرخ پوشش تأمین اجتماعی در استان نسبت به میانگین کشوری، افزود:تنها ۲۵ درصد جمعیت استان تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند؛ این در حالیست که این رقم در سطح کشور به حدود ۵۵ درصد میرسد. عواملی چون نبود صنایع بزرگ، اشتغال در بخشهای خدماتی و صنفی، فقر فرهنگی بیمهای، فعالیت اتباع غیرمجاز و مشاغل کاذب مرزی، از موانع اصلی توسعه بیمه در استان هستند.
خیاطی با اشاره به ضریب پشتیبانی ۵.۳۲ در استان که بالاتر از میانگین کشوری ۳.۹ است، این وضعیت را فرصتی برای پایداری صندوقها دانست و تصریح کرد: اگر این فرصت با سیاستهای حمایتی همراه شود، میتوان به آینده نظام تأمین اجتماعی استان امیدوار بود.
این مسیول در ادامه به خدمات ویژه سازمان در شرایط اخیر اشاره کرد و گفت: در دوران درگیری کشور با تجاوزات رژیم صهیونیستی و ایام ایستادگی مردم، سازمان تأمین اجتماعی بدون وقفه به ارائه خدمات بیمهای و درمانی ادامه داد. پرداخت زودتر مستمریها، نسخهنویسی الکترونیک، پاسخگویی ۲۴ ساعته و پرداخت مطالبات درمانی از جمله اقدامات شاخص این دوره بوده است.
مدیر کل تامین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان از چالشهای مالی سازمان نیز سخن گفت و هشدار داد: بدهی کلان نهادهای دولتی، شهرداریها و برخی کارگاهها فشار زیادی به نقدینگی سازمان وارد کرده و در صورت تداوم، خدمات به جمعیت تحت پوشش استان با تهدید جدی مواجه خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۹ هزار کارگاه در سطح استان، خواستار تسریع در پرداخت بدهیها توسط نهادهای مسئول شد و افزود: سازمان در سه ماهه نخست سال جاری بهطور متوسط ماهانه بیش از ۸۳۴ میلیارد تومان برای تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت در استان سیستان و بلوچستان در بخش بیمه ای هزینه کرده که تأمین این منابع نیازمند پایداری مالی و حمایت مؤثر شرکای اجتماعی است.
مدیرکل تأمین اجتماعی سیستان و بلوچستان در پایان با تأکید بر رویکرد تحولی سازمان در دولت چهاردهم، از اجرای ۲۰ طرح تحولی در سراسر کشور خبر داد و افزود: این طرحها با محوریت شفافیت، عدالت و کارآمدی، تحولات قابلتوجهی در حکمرانی سازمان، خدمات بیمهای و درمانی، بهرهوری منابع و رفاه بیمهشدگان به همراه خواهد داشت.